Розмір шрифту
-+
Колір сайту
Зображення
OnOff
хШановні жителі громади! З метою вивчення побажань жителів Олешківської міської територіальної громади просимо Вас взяти участь у дослідженні на платформі електронної демократії. Натисніть тут щоб пройти опитування.


Спалювання листя шкодить здоров’ю



Щовесни та щоосені можна спостерігати одну й ту ж картину: мешканці приватного сектору масово спалюють опале листя та суху траву. В останні теплі осінні дні хочеться провітрити кімнату, але вже зараз, у час, коли більшість листя ще на деревах, іноді понад землею стелиться дим, який навіть за ніч не встигає розсіюватися! Що вже говорити про чисте повітря у вечірній час. І що буде, коли листя з дерев обсиплеться повністю? Кожен, хто спалює листя - отруює себе і всіх навколо. Для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку вплив диму на організм особливо небезпечний.
При згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму. Разом з димом в повітря вивільняються пестициди, автомобільні вихлопи та радіонукліди, накопичені рослинами протягом року.
Нерідко разом з листям горить сміття. Зрозуміло, що це спричиняє ще потужніше забруднення атмосферного повітря. При горінні гуми утворюються канцерогенна сажа і оксиди сірки, останні викликають респіраторні захворювання.
Слизова оболонка дихальних шляхів не здатна протистояти збудникам захворювань, коли подразнена димом. Більше того, в тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. При тлінні вологого листя з димом у повітря вивільняються діоксини.
На адресу виконавчого комітету Цюрупинської міської ради продовжують надходити багато чисельні скарги від громадян міста щодо спалювання сміття. Тому фахівці міської ради вкотре наголошують та звертаються до усіх жителів рідного міста із закликом про недопущення спалювання побутових відходів, листя, трави, сміття мешканцями особливо приватного сектора на власних подвір’ях, в печах та теплицях. Спалювання сміття призводить до викидів шкідливих речовин в атмосферу та забруднення навколишнього середовища. Крім того,спалювання забороняється чинним законодавством та тягне за собою накладання штрафу від 340 до 1360 грн. для громадян та від 850 до 1700 грн. для підприємців.
Шановні мешканці, поважайте одне одного, дотримуйтесь правил та норм добросусідства і благоустрою.







Читайте також:
22.03.24 ВЕСНЯНА ХАНДРА: ЯК ПІДТРИМАТИ СЕБЕ?

19.03.24 Народжені захищати: 10 фактів про Нацгвардію

19.03.24 Купуй УКРАЇНСЬКЕ!

19.03.24 Запрошуємо взяти участь у художньому конкурсі на визначення кращого ескізного проєкту в’їзного

19.03.24 ПРИЄДНУЙСЯ ДО ЛАВ ПРИКОРДОННИКІВ!

12.03.24 Як не ранити людину з травмою обличчя...

09.03.24 210 років від дня народження Великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка

06.03.24 Хочу подякувати військовому. Як це зробити?

05.03.24 Держкомтелерадіо з 1 березня по 1 травня 2024 року оголошує прийом публіцистичних творів на

28.02.24 Проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини Олешківської міської ради