Розмір шрифту
-+
Колір сайту
Зображення
OnOff
хШановні жителі громади! З метою вивчення побажань жителів Олешківської міської територіальної громади просимо Вас взяти участь у дослідженні на платформі електронної демократії. Натисніть тут щоб пройти опитування.


Міжнародний день волонтера в Олешках



На початку грудня, весь світ відзначає Міжнародний день волонтера. З недавніх пір це свято важливе для багатьох-багатьох українців, які віддають і одержують допомогу безоплатно.
Прийнято вважати, що волонтерський рух зародився в 1920-х роках, відразу після Першої світової війни. Тоді тисячі молодих людей взялися відновлювати зруйновані господарства і міста. А коли життя повернулася в нормальне русло, виявилося, що навколо повно нещасних, яким потрібна допомога.
Безумовно, в Україні також були люди, які за власною ініціативою і не сподіваючись на подяку за свою працю підтримували літніх людей, допомагали сиротам та інвалідам, боролися за права тварин і захищали навколишнє середовище від суспільства споживачів.
Однак таких людей були одиниці. Всі радикально змінилося після Революції гідності. Тепер чи не кожен третій українець причетний до волонтерського руху. Волонтери допомагають облаштуватися на нових місцях вимушеним переселенцям, займаються оснащенням армії і підтримкою родин, які втратили когось у війні на Донбасі, активно беруть участь у реформації органів влади. Інколи волонтерська допомога проявляється у  організації концертів, проведення  уроків мужності серед молоді та  у музеях бойової слави. То ж волонтери – це надзвичайні люди.

«Олешківська міська рада завжди підтримувала волонтерський рух, по мірі можливості надавала фінансову та  організаційну роль. Станом на  2 грудня  вже надано допомога 60 особам: ветеранам-волонтерам, інвалідам та активістам більше ніж на 18.0 тисяч гривень.  Сьогодні я також хочу від міського голови Воронова Дмитра , свого імені, і від усієї громади ще раз подякувати всім  волонтерам, особливо дітям. Дуже важливо, щоб  наша молодь була схильна до  благодійності,  мала  бажання робити добрі безкорисливі справи» - звернувся  до присутніх секретар міської ради Чурсін Димитрій  Іванович та  вручив  подяки. 







Читайте також:
22.03.24 ВЕСНЯНА ХАНДРА: ЯК ПІДТРИМАТИ СЕБЕ?

19.03.24 Народжені захищати: 10 фактів про Нацгвардію

19.03.24 Купуй УКРАЇНСЬКЕ!

19.03.24 Запрошуємо взяти участь у художньому конкурсі на визначення кращого ескізного проєкту в’їзного

19.03.24 ПРИЄДНУЙСЯ ДО ЛАВ ПРИКОРДОННИКІВ!

12.03.24 Як не ранити людину з травмою обличчя...

09.03.24 210 років від дня народження Великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка

06.03.24 Хочу подякувати військовому. Як це зробити?

05.03.24 Держкомтелерадіо з 1 березня по 1 травня 2024 року оголошує прийом публіцистичних творів на

28.02.24 Проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини Олешківської міської ради