Розмір шрифту
-+
Колір сайту
Зображення
OnOff
хШановні жителі громади! З метою вивчення побажань жителів Олешківської міської територіальної громади просимо Вас взяти участь у дослідженні на платформі електронної демократії. Натисніть тут щоб пройти опитування.


Обрізка дерев в Олешах



В Олешках розпочато  процес  обрізки  дерев на  міських  вулицях.

Роботи проводитимуться у Парку Слави, сквері АТБ, вул. Декабристів,  ДНЗ №6 та ін. Це необхідно робити, адже вони можуть обривати електромережі  і дроти вуличного освітлення. Дерева, що ростуть вздовж доріг і на вузьких тротуарах, заважають пішоходам, водіям, мешканцям перших поверхів. Практика обрізки здорових дерев і знесення аварійних поширена по всій Україні . Згідно законодавству, усі підприємства, установи, організації, власники, орендарі зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою, їх елементи. Це стосується і зелених насаджень.

«Якщо сухостійне чи аварійне дерево впаде, когось травмує, винним буде саме власник або орендар, – каже  міський голова Дмитро Воронов. – Тому ми  реагуємо на всі звернення по  видаленню  вкрай аварійних дерев, які становлять реальну загрозу життю чи здоров’ю громадян».

Нагадаємо, що видалення або обрізка дерев проводиться відповідно чинного законодавства та за  висновком екологічної інспекції.  У разі, якщо екологія не дає дозволу на спиляння дерева   на виконавця чекають великі штрафні санкції. Формувальну та омолоджувальну обрізку необхідно проводити деревам, які цього потребують. І робити це треба до початку вегетаційного періоду – до кінця лютого-квітня. Також балансоутримувачі територій мають виявити дерева, вражені омелою і повідомити про це  міський  відділ життєдіяльності населення. Необхідно отримати ордер та провести видалення дерев, уражених омелою більше ніж на 60 %. 

Обрізка дерев в Олешах







Читайте також:
22.03.24 ВЕСНЯНА ХАНДРА: ЯК ПІДТРИМАТИ СЕБЕ?

19.03.24 Народжені захищати: 10 фактів про Нацгвардію

19.03.24 Купуй УКРАЇНСЬКЕ!

19.03.24 Запрошуємо взяти участь у художньому конкурсі на визначення кращого ескізного проєкту в’їзного

19.03.24 ПРИЄДНУЙСЯ ДО ЛАВ ПРИКОРДОННИКІВ!

12.03.24 Як не ранити людину з травмою обличчя...

09.03.24 210 років від дня народження Великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка

06.03.24 Хочу подякувати військовому. Як це зробити?

05.03.24 Держкомтелерадіо з 1 березня по 1 травня 2024 року оголошує прийом публіцистичних творів на

28.02.24 Проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини Олешківської міської ради