Розмір шрифту
-+
Колір сайту
Зображення
OnOff
хШановні жителі громади! З метою вивчення побажань жителів Олешківської міської територіальної громади просимо Вас взяти участь у дослідженні на платформі електронної демократії. Натисніть тут щоб пройти опитування.


76 річниця визволення Олешок



Сьогодні, 4 листопада визначна дата для Олешок. 76 років тому наше місто було звільнено від фашистських загарбників. Час минає, але у пам’яті поколінь навіки залишаться події Другої світової, яка принесла на нашу землю стільки болю та крові, коли за право бути вільним наш народ заплатив неймовірно страшну ціну. Наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про кожного, хто боровся з ворогом на фронті чи в тилу, загинув на окупованій території, в таборах смерті, чиє життя обірвалося на шляху до Великої Перемоги.  Свято визволення - велике свято для  кожного з нас. Саме на честь такої великої події, звільнення Олешок, 4 листопада в нашому місті вперше відбувся велопробіг. У ньому прийняли  участь ветерани, діти війни, школярі, депутати міської ради, громадськість міста.

Розпочався велопробіг на центральній площі міста, після чого колона учасників вирушила за раніше наміченим маршрутом: до набережної, будинків Ампілова та Перестенко, могил семи моряків (що на Монастирському кладовищі), пам’ятного знаку «Забуттю не підлягає» і, звичайно ж, кінцевою зупинкою був Парк Слави.

У кожного, хто проїхав цим маршрутом, була унікальна можливість почути розповіді очевидців тих страшних подій часів Другої Світової та зовсім по іншому, через призму моторошних історій, подивитись на такі рідні, затишні куточки Олешок.  

У Парку Слави відбувся мітинг-реквієм, під час якого заступник міського голови Ольга Петриченко закликала всіх не забувати історію та бути гідними нащадками наших героїчних пращурів. Наприкінці мітингу всі присутні  вшанували відвагу і жертовність тих, хто відстояв рідну землю  на передовій, самовідданою працею наближав перемогу в тилу, хто піднімав Олешки з руїн та чиє життя забрала війна хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Ну і приємним сюрпризом для учасників такого великого заходу стало частування смачним кулішем від «Пана Атамана».

Дуже хочеться сподіватися, що в житті кожного із учасників велопробігу ця подія залишиться на все життя, адже  пам'ять людську не стерти.







Читайте також:
22.03.24 ВЕСНЯНА ХАНДРА: ЯК ПІДТРИМАТИ СЕБЕ?

19.03.24 Народжені захищати: 10 фактів про Нацгвардію

19.03.24 Купуй УКРАЇНСЬКЕ!

19.03.24 Запрошуємо взяти участь у художньому конкурсі на визначення кращого ескізного проєкту в’їзного

19.03.24 ПРИЄДНУЙСЯ ДО ЛАВ ПРИКОРДОННИКІВ!

12.03.24 Як не ранити людину з травмою обличчя...

09.03.24 210 років від дня народження Великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка

06.03.24 Хочу подякувати військовому. Як це зробити?

05.03.24 Держкомтелерадіо з 1 березня по 1 травня 2024 року оголошує прийом публіцистичних творів на

28.02.24 Проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини Олешківської міської ради