Розмір шрифту
-+
Колір сайту
Зображення
OnOff
хШановні жителі громади! З метою вивчення побажань жителів Олешківської міської територіальної громади просимо Вас взяти участь у дослідженні на платформі електронної демократії. Натисніть тут щоб пройти опитування.


В Олешках відсвяткували Масницю



Традиційно в Україні відзначають Масницю, або Колодій. Цьогоріч вона триває з 24 лютого до 1 березня, а одразу після неї розпочнеться Великий піст.

Масницю відзначали ще у дохристиянські часи, а також після запровадження християнства. Раніше це свято було початком нового циклу пошуку пари для продовження свого роду, зараз же основні традиції зникли. Однак одного ритуалу українці притримуються і досі - приготування вареників та млинців. Так, традиційними є вареники з сиром, однак вітаються й інші начинки. Також готують і млинці, попри те, що раніше їх не пекли. В Олешках вже стало доброю традицією зустрічатися гуртом та разом проводжати зиму та зустрічати весну, тож цей рік став не виключенням. 26 лютого на свято, яке було підготовлене на проведене працівниками Олешківських міських бібліотек, завітали заступник Олешківського міського голови Ольга Петриченко, фахівці виконавчого комітету Олешківської міської ради, учні шкіл та жителі міста. В ході свята всі присутні дізнались чим все ж таки відрізняється Масляна від Масниці, слухали гарні українські пісні, грали у колоритні веселі  ігри та, звичайно ж, пригощалися смачними варениками та млинцями. Всі без виключення, і організатори, і гості свята отримали безліч позитивних вражень та емоцій.







Читайте також:
22.03.24 ВЕСНЯНА ХАНДРА: ЯК ПІДТРИМАТИ СЕБЕ?

19.03.24 Народжені захищати: 10 фактів про Нацгвардію

19.03.24 Купуй УКРАЇНСЬКЕ!

19.03.24 Запрошуємо взяти участь у художньому конкурсі на визначення кращого ескізного проєкту в’їзного

19.03.24 ПРИЄДНУЙСЯ ДО ЛАВ ПРИКОРДОННИКІВ!

12.03.24 Як не ранити людину з травмою обличчя...

09.03.24 210 років від дня народження Великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка

06.03.24 Хочу подякувати військовому. Як це зробити?

05.03.24 Держкомтелерадіо з 1 березня по 1 травня 2024 року оголошує прийом публіцистичних творів на

28.02.24 Проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини Олешківської міської ради